Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa vegetariska kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorangea biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Skala morötter och vitlök. Riv morötterna fint och finhacka vitlöken. Mixa kikärterna till en massa i food processor eller med mixerstav. Tillsätt majsstärkelse, ägg och curry. Blanda ner morötter och vitlök, smaksätt med salt och peppar. Forma 8 biffar (för 4 port) och stek dem sakta i oljan. Blanda mango chutney med crème fraiche. Servera kikärtsbiffarna med mango chutney crème fraiche och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.