Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med limecréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt, knapriga vegetariska biffar med västerbottensost i. Serveras med en syrlig limecréme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först limecrémen. Häll yoghurten i en skål. Riv limeskalet och pressa ur saften över yoghurten. Tillsätt finhackad vitlök och rör om. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en matberedare och mixa någon minut. Finstrimla purjolöken. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda kikärtsmoset med purjolök, vitlök, rödlök, basilika, bladpersilja, ägg, ost, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om färsen blir för torr.
  3. Forma färsen till biffar och vänd dem i sesamfrön. hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera biffarna med potatis, ris eller bulgur, limecrémen och en krispig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.