Falafel - kikärtsbiffar - är lätt att göra själv och går riktigt snabbt om man använder kikärter på burk. Frasigt goda och tillsammans med den fräscha tabboulehn blir det en riktig fest!
Instruktioner
- Biffar:
Skala och riv lök och vitlök. Skölj kikärterna väl och blanda med lökrivet, spiskummin, bladpersilja, sambal oelek, maizenamjöl och salt. Kör till en slät smet i en matberedare eller med stavmixer och låt den svälla i 10 minuter.
- Forma små biffar, 3-4 cm i diameter och stek dem i ganska rikligt med olja i en stekpanna. De ska få färg och en fin stekyta.
- Tabbouleh:
Blanda bulgur och vatten i en skål och låt svälla 10 minuter. Häll bort eventuellt överflödig vätska. Skär sallad och tomater i små bitar. Hacka löken och finhacka chilin. Blanda bulgur, sallad, tomat, lök, chili, persilja, olja, citronsaft, paprikapulver och salt i en skål.
- Servera kikärtsbiffarna med tabboulehn och en klick turkisk yoghurt.
Publicerat den
22 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar