Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med tabbouleh

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Falafel - kikärtsbiffar - är lätt att göra själv och går riktigt snabbt om man använder kikärter på burk. Frasigt goda och tillsammans med den fräscha tabboulehn blir det en riktig fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Biffar: Skala och riv lök och vitlök. Skölj kikärterna väl och blanda med lökrivet, spiskummin, bladpersilja, sambal oelek, maizenamjöl och salt. Kör till en slät smet i en matberedare eller med stavmixer och låt den svälla i 10 minuter.
  2. Forma små biffar, 3-4 cm i diameter och stek dem i ganska rikligt med olja i en stekpanna. De ska få färg och en fin stekyta.
  3. Tabbouleh: Blanda bulgur och vatten i en skål och låt svälla 10 minuter. Häll bort eventuellt överflödig vätska. Skär sallad och tomater i små bitar. Hacka löken och finhacka chilin. Blanda bulgur, sallad, tomat, lök, chili, persilja, olja, citronsaft, paprikapulver och salt i en skål.
  4. Servera kikärtsbiffarna med tabboulehn och en klick turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.