Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbröd med lök och timjan

 
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Italienskt inspirerat tunnt bröd gjort på kikärtsmjöl och olivolja, passar bra som tilltugg till vilken huvudrätt som helst! Lättbakat och kräver lite jobb, men tar tid då smeten ska stå i minst fyra timmar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kikärtsmjöl och vatten, lite i taget för att förhindra klumpbildning. Tillsätt salt och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur minst fyra timmar.
  2. Skiva löken ganska tunnt och stek den i olivolja (den mindre mängden) på medel/hög värme ca 5 min, sänk sedan värmen till medel och stek ytterligare 15 min. Om det blir torrt i pannan, tillsätt lite vatten - löken ska inte fastna.
  3. Stryk bort eventuellt skum från smeten och rör om försiktigt. Häll i olivoljan (den större mängden) i en stor form (ca 45*35 cm), låga kanter är okej. Häll på smeten och rör försiktigt så att smeten fördelas jämnt och täcker hela plåten/formen, och så att olivoljan blandas in. Det ska vara ett tunnt lager smet. Fördela lök och timjan jämnt över smeten och krydda med lite peppar. Grädda 35-40 min i 175 grader. Servera varmt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.