Italienskt inspirerat tunnt bröd gjort på kikärtsmjöl och olivolja, passar bra som tilltugg till vilken huvudrätt som helst! Lättbakat och kräver lite jobb, men tar tid då smeten ska stå i minst fyra timmar!
Instruktioner
- Blanda kikärtsmjöl och vatten, lite i taget för att förhindra klumpbildning. Tillsätt salt och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur minst fyra timmar.
- Skiva löken ganska tunnt och stek den i olivolja (den mindre mängden) på medel/hög värme ca 5 min, sänk sedan värmen till medel och stek ytterligare 15 min. Om det blir torrt i pannan, tillsätt lite vatten - löken ska inte fastna.
- Stryk bort eventuellt skum från smeten och rör om försiktigt. Häll i olivoljan (den större mängden) i en stor form (ca 45*35 cm), låga kanter är okej. Häll på smeten och rör försiktigt så att smeten fördelas jämnt och täcker hela plåten/formen, och så att olivoljan blandas in. Det ska vara ett tunnt lager smet. Fördela lök och timjan jämnt över smeten och krydda med lite peppar. Grädda 35-40 min i 175 grader. Servera varmt!
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar