Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbullar med chilidipp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa små bollar passar fint som aptitretare, men går även bra att servera till ris. Den som vill kan blanda färska finhackade örtkryddor i kikärtssmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kikärterna rinna av i ett durkslag. Skölj citronen i varmt vatten, torka av den. Riv skalet i tunna strimlor, pressa ut saften.
  2. Fyll en hög skål med kikärtor, citronskal, saft, brödsmulor, chili, spiskummin och 1 tsk salt, passera med en stavmixer. Rör ner ägget i blandningen.
  3. Forma med fuktiga händer till 12 bullar av kikärtsmassan. Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller gryta. Fritera kikärtsbollarna gyllenbruna i omgångar. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rör ihop majonnäs, chilisås och ketchup till dippen.
  5. Trä kikärtsbollarna på små träspett och servera med chilidippen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.