Dessa små bollar passar fint som aptitretare, men går även bra att servera till ris.
Den som vill kan blanda färska finhackade örtkryddor i kikärtssmeten.
Instruktioner
- Låt kikärterna rinna av i ett durkslag. Skölj citronen i varmt vatten, torka av den. Riv skalet i tunna strimlor, pressa ut saften.
- Fyll en hög skål med kikärtor, citronskal, saft, brödsmulor, chili, spiskummin och 1 tsk salt, passera med en stavmixer.
Rör ner ägget i blandningen.
- Forma med fuktiga händer till 12 bullar av kikärtsmassan.
Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller gryta.
Fritera kikärtsbollarna gyllenbruna i omgångar.
Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
- Rör ihop majonnäs, chilisås och ketchup till dippen.
- Trä kikärtsbollarna på små träspett och servera med chilidippen.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar