Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta – Chana masala med yoga bowls

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En indisk klassiker. Värmande, god och välgörande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kumminfrön i torr stekpanna tills de börjar poppa. Lägg över på en tallrik. Använd samma panna och stek löken mjuk i olja. Tillsätt potatisen och fortsätt steka tills löken är gyllene. Grovhacka och stöt sedan vitlök, spansk peppar och ingefära till en kryddpasta i mortel. Låt den steka med löken. Tillsätt kryddorna, stek någon minut under omrörning, häll sedan i tomater och 2 dl vatten. Låt koka 15 minuter, mosa tomaterna med en slev. Tillsätt väl sköljda kikärtor och en näve hackad färsk koriander. Koka ett par minuter. Smaka av med salt och citron, toppa med resterande koriander och citronklyftor. Servera med ris och använd gärna till yoga bowls. Stek halloumi hastigt i het panna, och fördela den på tallrikarna.
  2. Yoga bowls: Lägg alla ingredienser till dressingen i en burk med lock och skaka om, eller välj en annan dressing som du gillar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.