Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta garam masala

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är ett smakrikt och supernyttigt hittepå med kikärtor som bas. Värmer och piggar upp i höstmörkret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen, stava morötterna och klyfta löken. Värm vitlök och övriga kryddor i lite matolja av valfri sort. När det fräser en aning, häll i grönsaker och kikärtor och stek på medelstark värme i ca 7 min under omrörning.
  2. Fyll på med fett och kryddor vid behov. Lägg i russinen, häll på vattnet och koka tills grytan fått lagom konsistens eller morötterna är nätt och jämt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Serveras med fördel till couscous, ett gott jasminris eller i naanbröd. Toppa med matlagningsyoughurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mariegr 22 november 2011

    Låter supersmarrigt! Måste provas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.