Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med kycklingfärs

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Quorn är ett perfekt vegetariskt alternativ i den här GI-grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar. Grovstrimla purjolöken.
  2. Stek färsen i smör i en stekpanna. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, purjolök, krossade tomater och smulad buljongtärning.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner hälften av crème fraiche.
  4. Servera grytan med en sallad och resten av crème fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • pillapillis 7 augusti 2009

    Jag lagade denna som dagens lunch på ett cafe, supergott sa alla! och det tycker jag med! mums mumsgryta!

  • LinneaJkpg 16 februari 2010

    Jättegott! Men för att varna andra att inte göra samma misstag som jag gjorde första gången, det går INTE lika bra med sojafärs... helt annan smak! Bara så ni vet.. haha

  • sadiashah 7 februari 2011

    Kryddade lite eget men själva grytan var riktigt god! Bytte ut kycklingfärsen mot kycklingfilé. Serverade med ris. Tack för ett riktigt bra recept, ska definitivt lagas fler gånger framöver! Får en femma av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.