Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Våra "julkryddor" är egentligen är vanlig persisk smaksättning på ljuvliga grytor. Den här grytan har så otroligt mycket smak och har blivit en ny favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär pumpan i grova bitar. Vänd runt i olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och vitlök tills löken mjuknat. Tillsätt kikärter, urkärnade och hackade dadlar, finhackat citrongräs och sambal oelek. Stek ytterligare någon minut.
  3. Skär haricots vertsen i fyra bitar. Häll i krossade tomater, vatten, haricots verts och de torra kryddorna. Låt småputtra under lock 10-15 minuter. Vänd ner den rostade pumpan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft och salt.
  4. Toppa grytan med hackade örter och servera med den med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.