Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspannkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här pannkakorna är en favorit till alla currygrytor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ingredienserna till smeten. Låt stå och svälla minst 1 timme. Helt över natten i kyl.
  2. Hetta upp en tjockbottnad teflonpanna. Sleva på ordentligt med smör och rapsolja. Låt den blir just nötbrun.
  3. Vispa smeten och häll ett tunt lager smet i pannan. Låt steka på hög värme några minuter. Dra av pannan och låt steka utanför värmen ett par minuter om det börjar osa bränt.
  4. Till skillnad från vanliga pannkakor måste den ha stelnat helt och hållet innan du vänder den. Vänd pannkakan och stek på andra sidan på medelvärme.
  5. Servera på bums eller bred ut på en plåt och håll varma i ugn. Stapla inte pannkakorna i en hög för då blir de geggiga.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • redd 26 februari 2009

    Intressant och ruggigt enkelt recept, får ta och prova det, nu är bara frågan vart man får tag på kikärtsmjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.