Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspannkakor med sötpotatiscurry, myntatofu

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kikärtsmjöl finns i asiatiska butiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Tillsätt vatten, de båda mjölsorterna och salt och vispa till en klimpfri smet.
  2. Stek pannkakor i margarinet ca 3 min per sida. Ta ca 1 dl smet per pannkaka. Låt dem torka något på ovansidan innan de vänds annars spricker de. Håll pannkakorna varma i 100 grader varm ugn. Värm dem inte i mikron för då tappar de sin krispighet.
  3. Sötpotatiscurry: Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna. Skal och skär sötpotatisen i 1 ½ cm stora tärningar.
  4. Fräs chili, tomater och curry i margarin ca 5 min. Tillsätt sötpotatisen och låt puttra ca 20 min på svag värme utan lock tills den mjuknat. Smaka av med salt.
  5. Myntatofu: finfördela tofun. Hacka myntan. Blanda samman tofu och mynta med salt.
  6. Servera pannkakorna med sötpotatiscurry, tofu och tomatpickles.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.