Kikärtsmjöl finns i asiatiska butiker och välsorterade livsmedelsbutiker.
Instruktioner
- Smält margarinet. Tillsätt vatten, de båda mjölsorterna och salt och vispa till en klimpfri smet.
- Stek pannkakor i margarinet ca 3 min per sida. Ta ca 1 dl smet per pannkaka. Låt dem torka något på ovansidan innan de vänds annars spricker de.
Håll pannkakorna varma i 100 grader varm ugn. Värm dem inte i mikron för då tappar de sin krispighet.
- Sötpotatiscurry: Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna. Skal och skär sötpotatisen i 1 ½ cm stora tärningar.
- Fräs chili, tomater och curry i margarin ca 5 min. Tillsätt sötpotatisen och låt puttra ca 20 min på svag värme utan lock tills den mjuknat. Smaka av med salt.
- Myntatofu: finfördela tofun. Hacka myntan. Blanda samman tofu och mynta med salt.
- Servera pannkakorna med sötpotatiscurry, tofu och tomatpickles.
Publicerat den
31 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar