Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspilaff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk rätt som passa till både vardag och om man väntar gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs lök och saffran i smör i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Lägg i crème fraiche tomat & basilika. Låt det koka under lock ca 20 min.
  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Spola kikärtorna i kallt vatten. Fräs vitlök och paprika i smör i några minuter. Blanda ner det och kikärtorna i riset. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli varmt.
  3. Ät det gärna med koka sockerärtor, det tycker jag är gott. Finns frysta, så det är bara att väma dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.