Ge gårdagens ris nytt liv! Vrid upp smaken med snabbfixad kimchi. Fungerar som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör.
Instruktioner
- Börja med snabbkimchin. Strimla salladskålen fint. Rör ihop sambal oelek, vitlök, ingefära, ingefärslag, vinäger och 1 krm salt i en bunke. Tillsätt kålen och blanda. Ställ åt sidan.
- Skala, dela och hacka löken. Strimla salladslöken. Fräs den gula löken i 1 msk olja i en stor stekpanna 3-4 minuter. Tillsätt riset och stek på hög värme tills det får lite färg, ca 3 minuter.
Rör ner kimchi, salladslök, ärter, sesamolja, soja och fisksås. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner koriandern.
- Stek äggen i smör i en annan stekpanna. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera till det stekta riset. Toppa med rostad lök.
Publicerat den
2 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar