Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kimchi fried rice

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge gårdagens ris nytt liv! Vrid upp smaken med snabbfixad kimchi. Fungerar som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med snabbkimchin. Strimla salladskålen fint. Rör ihop sambal oelek, vitlök, ingefära, ingefärslag, vinäger och 1 krm salt i en bunke. Tillsätt kålen och blanda. Ställ åt sidan.
  2. Skala, dela och hacka löken. Strimla salladslöken. Fräs den gula löken i 1 msk olja i en stor stekpanna 3-4 minuter. Tillsätt riset och stek på hög värme tills det får lite färg, ca 3 minuter. Rör ner kimchi, salladslök, ärter, sesamolja, soja och fisksås. Stek ytterligare ett par minuter. Blanda ner koriandern.
  3. Stek äggen i smör i en annan stekpanna. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera till det stekta riset. Toppa med rostad lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.