Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kimchi, koreanskt tilltugg

(1 kommentar)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Har man som jag en överdriven vurm för chili och vitlök så passar det här tillbehöret till i princip vilken rätt som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp saltet i vattnet. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. Lägg dem i saltvattnet med en tyngd ovanpå och låt dra över natten. Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. (Vill du ha vegetariskt? Uteslut fisksås.) Häll av vattnet från kålen/rättikan och tillsätt kryddblandningen, blanda väl. Packa ned blandningen i burkar med tätt förslutna lock. Lägg eventuellt en tyngd så att det blir tätt packat, men fyll inte burkarna ända upp. Låt stå i rumstemperatur ett dygn och sedan i kylskåp 4 till 5 dygn. Ät och var stolt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snuttivonfesen 19 september 2013

    Mums!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.