Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kimonas köttbullar med potatis och sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mammas recept men som jag har ändrat kryddningen på lite grann. Köttbullarna kan naturligtvis även serveras som de är vid högtider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på potatisen. Använd helst en mjölig sort.
  2. "Mosa upp" färsen lite i en bunke så att den är lätthanterlig. Finhacka lök och vitlök och häll det i bunken. Krydda med ingefära, örtsalt och peppar. Knäck äggen och blanda väl. Rulla köttbullarna ganska stora, ungefär i golfbollsstorlek och stek i smör.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl tills det blir som en smet. Häll på mjölken och låt det bubbla upp lite. Häll i crème fraichen och krydda med salt, peppar och soja. Tillsätt rödvin och buljong.
  4. Till sist, lägg upp köttbullarna och häll stekfettet i såsen för extra smak. Servera med lingonsylt och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.