- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mammas recept men som jag har ändrat kryddningen på lite grann. Köttbullarna kan naturligtvis även serveras som de är vid högtider.
Instruktioner
- Sätt på potatisen. Använd helst en mjölig sort.
- "Mosa upp" färsen lite i en bunke så att den är lätthanterlig. Finhacka lök och vitlök och häll det i bunken.
Krydda med ingefära, örtsalt och peppar.
Knäck äggen och blanda väl.
Rulla köttbullarna ganska stora, ungefär i golfbollsstorlek och stek i smör.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl tills det blir som en smet.
Häll på mjölken och låt det bubbla upp lite.
Häll i crème fraichen och krydda med salt, peppar och soja.
Tillsätt rödvin och buljong.
- Till sist, lägg upp köttbullarna och häll stekfettet i såsen för extra smak.
Servera med lingonsylt och inlagd gurka.
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar