Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinagryta fläsk med bambuskott Kinagryta fläsk med bambuskott
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Älskar kinamat och experimenterade fram denna rätt till en egenkomponerad kinagryta i "Biff med bambuskott" anda. Smakrik och kan ätas både till vardags som fest.

Ingredienser

Instruktioner

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken. Tillsätt därefter bambuskott, champinjoner och purjolök, fräs en stund. Tillsätt allt blött och koka ihop en stund. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning. Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal efter smak. Servera med asiatiskt ris (jasminris) kokat utan salt, soja och sambal oelek. superbt gott!

Liknande recept

Kommentarer (46)

  • klockargarden 20 juli 2008

    Hej Gliiterfia! Tack för ditt recept som jag lånat av dig. Det blev jättegott! Bjöd min dotter och måg på kinagrytan igår, och vi åt alla med god aptit. Rikliga portioner och som sagt jättegott! Receptet kommer att bli ett av mina favoriter, och jag ger det högsta betyg!!! Ha en bra fortsättning på sommaren// Birgitta

  • alyssa 20 augusti 2008

    hej! tack för denna underbara gryta,så som jag har letat efter detta recept min favorit bland kinamat.,bytte dock ut bogfläsket till lövbiff mkt gott.tusen tack / alyssa

  • drakir 28 oktober 2008

    Glitterfia du måste vara kines. Man kan inte experimentera fram en sån här god "biff i strimlor med bambuskott" utan att vara kines. Kinarestaurangklass. Fem stjärnigt.

  • ladiiva 28 mars 2009

    Hej! alltså vi fick en jätte ljus sås. och alldelses vattnig. Ska dom där 5 dl vara tillsammans med redningen? Mvh Maja

  • Glitterfia 29 mars 2009

    Vill förtydliga, så det inte blir några missförstånd, insåg i ooch med frågan att det finns en uppsjö med märken, smak och konsistens på soja. Jag använder 1 msk Mrs cheng´s mushroom soy. Maizenamjölet blandar jag ut med en liten, liten, skvätt vatten så pass att den löser sig. Smaklig måltid // Glitterfia

  • rosenbergskan 1 maj 2009

    denna gryta blev helt underbart god. tack för receptet. lena

  • hbosch 20 juli 2009

    Denna gryta blev supergod! Smakar precis som man har köpt på resturang. Tack för receptet!:)

  • Disen 23 juli 2009

    SMASKENS!!! och lättlagat. En klar 5:a. Tack för receptet. Kram Disen

  • CLewin 7 augusti 2009

    Ååå den här rätten kommer killen att gilla :) vart kan man köpa (jalapeno eller) sambal olek. färska bambuskott Mvh carro =)

  • Majainorr 18 september 2009

    Åh så gott, det här kommer i repris på vårt bord, var så säker. Full pott!

  • Hallonsaft87 4 oktober 2009

    Vilken underbart god gryta, den här kommer vi göra många gånger framöver! Jag ökade ingridiensserna ganska mycket för lite mer smak och den blev såå god! Och räcker länge! Tack för ett sånt bra recept, du är så duktig!

  • Maithai 9 december 2009

    Blev jättegott och smakad som kinamat. Kommer defintivt att göra denna rätten igen. Tack!

  • Sndraa 18 februari 2010

    Det godaste jag ätit i hela mitt liv! Tack för att du laddade upp (Y)

  • Christina56 11 april 2010

    Härligt gott och mycket uppskattat av familjen.

  • ingela71 25 april 2010

    Supergott!!

  • anluk 2 oktober 2010

    Åh så gott!!!! Kommer garanterat göras igen.

  • christincarlsson 29 oktober 2010

    Gjorde den me kycklingfilé. Sååååååå jäkla gott :)

  • nordan71 6 november 2010

    Riktigt gott!! Lite mindre ingefära bara, iaf. enligt mina smaklökar :)

  • aisham 13 december 2010

    Jättegott, men tyckte det smakade lite för mkt ingefära. Lite mer vitlök i hade nog inte skadat heller. 4:a i betyg!

  • sofiekieri 9 januari 2011

    God rätt som vi kommer laga fler gånger. Andra gången vi lagade hade vi även i vattenkastanjer, paprika och minimajs eftersom vi tyckte att rätten saknade lite grönsaker.

  • 0739282087 22 januari 2011

    Verkligen gott,detta kommer jag garanterat att laga fler gånger.Christina

  • Mormorsan 25 januari 2011

    Har lagat rätten med lite tillägg (man kan ju taga vad man haver)! Blev verkligen supergott!

  • Mircku 26 januari 2011

    Så här är nära riktig kinamat har jag aldrig varit! :)

  • Grimberg 28 januari 2011

    Mina barn älskar Kinamat. Den här rätten blev succe :-)

  • MammaJB 2 februari 2011

    Jättegott. Nästa gång ska jag byta ut fläskköttet mot lövbiff.

  • christincarlsson 3 februari 2011

    Super gott. gjorde de på kycklingfilé.

  • brandy_407 18 februari 2011

    Smakar precis som på kinarestaurangen, klockrent!!

  • Tanjatanja 28 februari 2011

    Blev super gott! Ny favorit i hela familjen! Tack!

  • ingela71 2 mars 2011

    Jättegod maträtt!Har lagat den både på jobbet (en förskola) och hemma!:)

  • matmormor1 25 mars 2011

    Tack för receptet! Har lagat rätten några gånger, mkt omtyckt av alla! Supergott!!!

  • nardi88 1 april 2011

    jättegott

  • montenegro 16 juni 2011

    tackkkkk

  • KristinD1 18 juli 2011

    Riktigt gott!!

  • Sinnika 11 augusti 2011

    Tack för ett supergott recept! :) MVH Sinnika

  • Maripoosa 24 augusti 2011

    Mycket gott! Jag tycker dock att det smakade lite för mycket ingefära. Och jag hade i mer vitlök och soja.

  • 19hundra71 19 oktober 2011

    Mums, supermums! Hela familjen ger 5+ Tack för recept!

  • talgboll 18 november 2011

    Sååå good ! Lagat den flera gånger nu.

  • pippi1975 3 mars 2012

    Enkel god rätt som alla i familjen tycker om. Med denna som bas kan man nog variera rätten massor, kanske morötter, vitkål och nötter kan vara ett gott komplement. Massor med plus från mig.

  • lillawe 24 april 2012

    Den var mycket god, trots att jag tog böngroddar i stället för bambusjott.

  • nordan71 21 oktober 2012

    supergott!!

  • mammis 30 januari 2013

    Supergott

  • juliali1 24 mars 2013

    Så himla bra recept! Blev jättelyckat och jättegott.

  • tomisi 8 april 2013

    Väldigt gott, smakar som riktig kinamat på restaurang var makens kommentar.

  • OSTRON 11 april 2013

    Tack för receptet. Jag har fått laga den här grytan varje vecka sedan jag provade receptet. Tack

  • MIckeFh 30 juli 2013

    Jättegott. Ska göra rätten idag och jag har gjort den flera gånger tidigare både med kyckling och fläsk.

  • Sugarhoney 28 mars 2015

    Vi prövade detta idag, supergott!! Det blir absolut fler gånger! Tack för recept! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.