Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinamarinerade revben

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du kommer inte att kunna motstå de här grillade revbenen med smak av honung och kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela revbenen med en vass kniv. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i revbenen, koka upp och låt koka 5 minuter. Låt revbenen rinna av väl. Lägg i en form av glas eller porslin.
  2. Blanda buljong, socker, honung, vitlök, ingefära, soja och tomatpuré i en liten kastrull och sjud på låg värme 10 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Häll marinaden över revbenen och vänd dem så att de täcks av marinaden. Täck över med plastfolie och kyl över natten. Vänd revbenen då och då.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Fyll en braspanna till hälften med vatten och lägg på ett galler. Lägg revbenen på gallret, sätt in i ugnen och stek 40 minuter. Vänd några gånger under tillagningstiden. Ta ut ur ugnen och servera varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.