Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinaris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Stekt ris med grönsaker och räkor.

Ingredienser

Instruktioner

Denna rätt är utmärkt att laga till med riset som blev över i går. Skala ett dussin räkor och stek upp med en klick smör och en skvätt soja. Krydda med curry. Stek en minut eller två. Diska ur stekpappan och sätt i en ny klick smör, och fyll på rejält med frysta grönsaker. Fräs upp på hög värme tills de tinat ( ca. 6-7 minuter). Fyll på med kokt ris ( ca 4 dl ). Knäck 3 ägg ovanpå riset, och blanda om. Rör om under resterande tid så att äggen blir stekta och blandade med övriga ingredienser. Lägg på de stekta räkorna och voila - färdig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.