Kinesisk broccoli är ett populärt tillbehör till asiatiska rätter och smakar också gott som ensam rätt med ostronsås.
Instruktioner
- Ansa broccolin, skölj väl och skär bort ändarna på stjälkarna så att det går att dela på stjälkarna. Halvera stjälkarna och lägg ovandelen (med blad) för sig och nedandelen (utan blad) för sig. Lägg åt sidan.
- Häll ostronsåsen i en skål och tillsätt vitlök, socker och sesamolja. Blanda väl med en sked.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull på hög värme och häll i oljan.
- Lägg i de nedre delarna av stjälkarna, utan blad, och koka 2 minuter. Lägg i de övre delarna, med buketter och blad, och koka ytterligare 1 minut. Låt broccolin rinna av väl och lägg upp på ett fat. Ringla över såsen och vänd broccolin så att den täcks av sås. Servera genast.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar