Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk broccoli i ostronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kinesisk broccoli är ett populärt tillbehör till asiatiska rätter och smakar också gott som ensam rätt med ostronsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa broccolin, skölj väl och skär bort ändarna på stjälkarna så att det går att dela på stjälkarna. Halvera stjälkarna och lägg ovandelen (med blad) för sig och nedandelen (utan blad) för sig. Lägg åt sidan.
  2. Häll ostronsåsen i en skål och tillsätt vitlök, socker och sesamolja. Blanda väl med en sked.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull på hög värme och häll i oljan.
  4. Lägg i de nedre delarna av stjälkarna, utan blad, och koka 2 minuter. Lägg i de övre delarna, med buketter och blad, och koka ytterligare 1 minut. Låt broccolin rinna av väl och lägg upp på ett fat. Ringla över såsen och vänd broccolin så att den täcks av sås. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.