Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk fisk

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Annorlunda fiskrätt. Mycket god och snabb. Det som tar tid är att strimla grönsakerna i tändsticksliknande bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär alla grönsakerna i tändstickstjocka strimlor (purjon på längden!) och chilin i små flisor (ha gärna olja på fingrarna när du skär, så slipper du "bränna dig")
  2. Mjukstek grönsakerna i lite olja. Smula över buljongtärningen.
  3. Rör ihop soja / vatten / majsenamjöl. Häll det över grönsakerna. Lägg i fisken.
  4. Låt småputtra tills fisken är vit i köttet, (späd ev. med mer vatten om det blir för tjockt) häll på en liten slatt sherry (ca 2 msk). Rör om. Det ska inte koka för länge, grönsakerna ska behålla spänsten.
  5. Servera med 1,5 dl kokta nudlar eller ris. Ätes gärna med pinnar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.