Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk korv med ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Är verkligen jättegott. Man kan göra den utan att tillsätta sherry, men maten förlorar mycket smak då men är inte oätbar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, sherry och ingefära till en marinad. Skär korven i stavar och lägg i marinaden. Sätt på ris och strimla paprika och purjolök.
  2. Skaka i hop vatten buljongpulver, tomatpure och potatismjöl i en redningsbägare.
  3. När riset nästan är klart hälls korv och marinad i en het panna eller wok med smör. Det blir klart på några sekunder. Häll över i en skål. Fräs grönsakerna lika snabbt i iite smör. Häll tillbaka korv och marinad i pannan och blanda med grönsakerna.
  4. Tillsätt redningen, rör om, smaka av med salt och peppar och några droppar sesamolja. Hetta upp och servera genast till ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.