- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en "allt i ett"-rätt jag åt första gången på ett födelsedagskalas när jag var 12 år (tror jag). Vem som skapade receptet från början vet jag inte, men jag vet var jag fick tag i det!
En underbart god och dryg rätt. Tacksam att göra i stora lass!
Instruktioner
- Bena ur den grillade kycklingen noggrant, och häll av spadet av ananasen.
Sedan bygger hela rätten på "lager på lager"-principen.
Börja varva i en ugnsform med höga kanter. Desto högre, desto bättre.
Lägg ris i botten, sedan kyckling och så ananas i bitar. Upprepa så många varv du kan.
Se till att avsluta med ris längst upp, som du sedan lägger ananasringarna på.
- Häll ner valfri (men generös) mängd senap i grädden, och vispa lätt. Det är här bättre att vispa för lite än för mycket då grädden ska kunna rinna ner i formen fortfarande efter att du är klar med den.
- Häll grädden i formen, försök fördela den hyfsat jämnt.
- Avsluta ev. med lite jordnötter på toppen.
- Serveras med kall ananas i bitar, jordnötter (kan utelämnas för allergiker) samt (om man så önskar) en grönsallad.
Publicerat den
8 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser nu att jag glömt ange ugnstemperatur och liknande. 200-220 grader tills lådan blir gyllene på toppen är det som gäller!