Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Kinesisk" kycklinglåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en "allt i ett"-rätt jag åt första gången på ett födelsedagskalas när jag var 12 år (tror jag). Vem som skapade receptet från början vet jag inte, men jag vet var jag fick tag i det! En underbart god och dryg rätt. Tacksam att göra i stora lass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur den grillade kycklingen noggrant, och häll av spadet av ananasen. Sedan bygger hela rätten på "lager på lager"-principen. Börja varva i en ugnsform med höga kanter. Desto högre, desto bättre. Lägg ris i botten, sedan kyckling och så ananas i bitar. Upprepa så många varv du kan. Se till att avsluta med ris längst upp, som du sedan lägger ananasringarna på.
  2. Häll ner valfri (men generös) mängd senap i grädden, och vispa lätt. Det är här bättre att vispa för lite än för mycket då grädden ska kunna rinna ner i formen fortfarande efter att du är klar med den.
  3. Häll grädden i formen, försök fördela den hyfsat jämnt.
  4. Avsluta ev. med lite jordnötter på toppen.
  5. Serveras med kall ananas i bitar, jordnötter (kan utelämnas för allergiker) samt (om man så önskar) en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fiona 24 augusti 2012

    Ser nu att jag glömt ange ugnstemperatur och liknande. 200-220 grader tills lådan blir gyllene på toppen är det som gäller!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.