Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk leverrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Om grytan varit i Kina är mera osäkert, men på 60-talet trodde man det. Det ska i alla fall vara kinesisk soja till. Serveras med kokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär levern i strimlor; purjolök och champinjoner i skivor.
  2. Bryn levern med fettet i en stekpappa. Krydda. Lägg över i en gryta. Bryn purjolök och svamp. Lägg över i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen. Häll över i grytan. Späd med grädde och tillsätt tomatpuré och soja.
  4. Låt grytan småputtra under lock i 10-15 min. Smaka av. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.