Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Koka pastan. Blanda kött (ej stekt), lök och vitlök samt soja, curry, ingefära och kanel i en skål. Låt stå och marinera ett tag. Koka upp juicen i en stor stekpanna med höga kanter eller i en s...

4
2

Blanda till marinaden. Lägg i kotletterna. Låt dra några timmar eller över natten. Nu är de färdiga för att grillas på grill eller i ugnen....

4
2

Stek kotletterna i matfettet i ca 5 min, salta och peppra. Ta upp koteletterna och håll dem varma på ett fat under lite folie. Lägg den hackade i löken i pannan och fräs den lätt i det fett som finn...

30 min
4
2

Koka äggen i saltat vatten ca 10 minuter. Låt äggen svalna något och "knacka" sedan på äggen (t.ex. med en tesked) så att det bildas fina krackeleringar i skalet. Blanda sedan in de övriga inged...

3-6
2

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Slå på 1/2 dl vinglögg och låt marinera i ca 1 timme. Skala och klyfta löken. Ta upp och torka av köttet. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i...

1 h 30 min
4
2

Fräs köttfärsen smulig i smör. Skala och hacka löken, och låt den fräsa med ett par minuter. Dela, kärna ur och tärna paprikan och låt dem fräsa med färsen tillsammans med riset. Späd med vatt...

4
2

Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inut...

4-6
2

Stek köttet och krydda. Stek även lök och paprika. Häll över alltsammans i en annan gryta. Häll i champinjoner och bambuskott i grytan. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten och soja. Låt gryt...

4
2

Sätt ugnen på 200º. Fläskkarrén: Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i karrén och låt marinera några timmar. Häll sedan karrén och marinaden i en tstekpanna och bryn steken runt om så den få...

1 h
4
2

Blanda samman färs med ägg, salt och peppar. Forma 4 runda biffar och vira en baconskiva runt varje biff. Fäst ev. med en tandpetare. Stek biffarna i smör, lägg dem sen i en smord ugnsfast form. S...

4
2

Hacka den gula löken och låt den fräsa i en gryta tillsammans med lite margarin, alternativt olja. Häll sedan i blandfärsen och låt den brynas. Tillsätt därefter tomatpurén och den pressade vitlökskly...

1 h 30 min
3-4
2

Skär köttet i mindre grytbitar och blanda det med curryn och paprikapulvret i en skål . Spar lite till riset. Bryn det okokta riset med curry och paprikapulver i ca 1 minut . Bryn köttet i en...

40 min
3-4
2

Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim. Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matyoghurt, ingefära, sambal oelek oc...

4
2

Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronska...

4
1

Sätt ugnen på 125°. Blanda kryddorna och och farinsockret och gnid in karrén. Bryn karrén runtom i lite smör i en stegryta så att den får en fin stekyta. Blanda BBQ-sås, vatten och fajitakrydda oc...

5
1

Sätt ugnen på 175 °. Putsa sadeln och skär bort hinnorna. Krydda med salt o peppar och lägg grovt stötta enbär på ovansidan. Täck med fläskskivorna och stek i ugn ca 1 1/4 timme. Sätt stektermometern...

1 h 30 min
4
1

Putsa och skär filén i 3-4 cm tjocka skivor. De tunna ändbitarna kan läggas samman två och två. Vira om en skiva bacon och fäst med tandpetare. Bryn fläskfilén på båda sidor. Lägg köttet på ett ugnss...

4
1

Blanda soja, vitvinsvinäger, persilja och vitlök till en marinad. Dom frysta kycklingfileerna läggs i marinaden i minst 6 timmar. Vänd fillerna några gånger under dessa timmar. Spar ½ dl av marinaden...

1 h 15 min
4
1

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i ca 10 minuter. Koka crème fraiche, chilisås, dragon, soja, senap, socker och en hel skalad vitlöksklyfta 5 minuter. Lyft ur vitlöksklyftan....

20 min
4
1

Putsa och skär sedan fläskytterfilén i små, munsstora bitar. Bryn i pannan, medan du strimlar grönsakerna. Häll över filén i en annan, stor panna/gryta och fräs sedan grönsakerna. Hacka äpplen och...

1 h
4
1

Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper. Skär filén i mindre bitar eller skivor, bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll köttet varmt under folie undertid...

3-4
1

Strimla lövbiffen, dela löken i mitten och skiva den i smala skivor. Fräs lövbiff och lök i en panna, tillsätt svampen (utan spad) samt grädde, buljongtärning, soja och sambal oelek och koka ihop...

30 min
4-5
1

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken, saltet och smöret, vispa ihop. Stek pannkakor. Fräs lök, morot och vitkål mjukt. Blanda färsen med...

50 min
8-10
1

Smält det flytande margarinet i en kastrull på spisen. Tillsätt curryn och låt fräsa på medelvärme någon minut. Tillsätt ölet eller vinet och låt puttra ytterligare någon minut. Häll i lökpulvret,...

1 h
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.