Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Mycket enkelt och ni kryddar efter egen smak Strimla kycklingen & börja steka, hacka lök, paprika, bacon & korven i dom bitar ni föredrar och lägg i det med kycklingen som redan har stekts lite. St...

25 min
4

Hacka vitlök o scharlottenlök fint och blanda ihop alla övriga ingredienser. Forma 4-5 stora biffar. Bryn dem i stekpanna och lägg över på ugnsfast fat. Klicka på ca 1 msk boursinost och lägg en papri...

4

Blanda färserna med ägg, finhackad lök, pressad vitlök, senap, hackad timjan, fond samt salt och peppar. Forma 4 eller 8 lite knubbiga biffar och stek dem i hälften smör, hälften rapsolja i en stek...

30 min
4

Koka ris för ca 6-8 pers. beroende på hur många man är (koka enligt anvisningar på paketet) Vill man kan man krydda och färga riset med lite gurkmeja efter kokningen, då originalriset på La Empanada...

45 min
6-8

Skär den tinade kycklingen i strimlor. Bryn bitarna i olja till de känns nästan klara. Strimla paprikan och låt steka med en liten stund mot slutet. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnsform....

2-3

Kör Ströbröd, lök, vatten och vitlöksklyftor i matberedare så att allt blir som en tjock gröt. Låt stå och svälla ca 1 timme, blanda i salt och peppar. Under tiden ströbrödet står och sväller: blanda...

2 h
4-6

Börje med att skära köttet i små bitar. Bryn det i en gryta. Ansa och skär grönsakerna i bitar och lägg över i grytan samt den spanska pepparn, låt bryna med ett tag. Häll i lite vitvinsvinäger, äp...

4

Skala, koka och låt potatisen svalna om du inte har någon restpotatis. Blanda vätskan och ströbrödet i en bunke och låt det svälla 15 minuter. Riv löken, mosa potatisen och tillsätt detta tillsa...

60

Koka riset. Strimla lövbiffen. Hetta upp 0,5 msk olja i en stekpanna. Woka köttet ca 2 minuter, krydda med salt och peppar och lägg det i en skål. Woka grönsakerna i resten av oljan 3-5 min...

20 min
2

Blanda Quorn Strimlor i en skål tillsammans med kryddorna och sojan. Koka upp buljongen tillsammans med vitlöken och ingefäran. Tillsätt vitkålen, paprika och de marinerade strimlorna. Lägg i nudlar...

4

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt. Koka riset med lök och buljongtärning. V...

2

Skär kasslern i skivor och stek dem lätt i margarin i stekpanna. Tag upp skivorna och gör såsen. Häll crème fraiche, grädde och urkärnade, halverade druvor i stekpannan och låt såsen sjuda en liten...

4

Blanda Chilibönpasta, soja och olja i en plastpåse. Skär köttet i lagom tjocka skivor och lägg i plastpåsen – massera in smakerna i köttet och lägg det sedan att vila medan du gör smöret. Passa också...

45 min
4

Blanda ströbröd och vätska och låt blandningen svälla i ca 10 min, tillsätt ägg, grönpeppar, soja ,salt och abeta in färsen till en smidig konsistens . Forma till biffar och stek i het panna, lägg bi...

4

Skala och hacka löken, strimla vitkålen fint och fräs i en stor gryta. Tillsätt färsen och fräs med. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Tänk på att sojan är salt så var för...


Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida. Lägg över dem i traktörpanna eller någon annan...

30 min
4

Putsa köttet och skär det i 1½ cm stora bitar. Skölj och kärna ur chilin under rinnande kallt vatten. Dela den i bitar och mosa den i en mortel. Häll 2½ dl vatten i en kastrull. Tillsätt kötte...

4

Skär köttet i bitar. Skala morötter, palsternacka, lök och kvarta svamparna. Bryn köttet i smöret i en gryta. Finhacka 2 av lökarna och skär de andra 3 lökarna i klyftor. Slanta morötterna och...

2 h
5-6

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Trä upp köttet på träpinnar. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över spetten i en ugnsfast form. Rör ihop mango chutney,...

1 h
4

Skala och hacka löken och skär paprikan i bitar. Stek köttfärsen tillsammans med den pressade vitlöken i oljan. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta. Tillsätt lök, chili, soja, tomatpuré, hot...

45 min
4

Hacka paprika och lök i små bitar. Fräs strimlor, lök och paprika i olja i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom bönor. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock...

15 min
4

Putsa fläskfilén från fett och senor och skär den i små bitar. Dela löken i 4 delar och skär sedan bitarna i strimlor. Skär upp morötterna i tunna slantar. Bryn köttet i smöret och lägg sedan i mor...

30 min
5-6

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i stekgryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra i 5 min. Rör ner...

4

Bryn köttet, salta och peppra. (var försiktig med saltet eftersom både soja och fond skall i). Häll på vatten, ostronsås, soja och kalvfond. Låt det småputtra i ca 30-40 minuter. Tillsätt grö...

1 h
3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.