Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk soja

Den kinesiska sojan är en perfekt smak och färgförstärkare i matlagning. Med sin kraftfulla sälta och brunsvarta färg passar den särskilt bra att addera i såser. En brunsås får helt enkelt inte sin mustiga färg utan en liten skvätt kinesisk soja. Det är gott att hälla i några droppar kinesisk soja i köttfärssåsen. Sojan tillför även här en härlig färg till anrättningen, samtidigt som den tillför sälta och smak. Självklart gör den sig också bra i asiatiska maträtter, konstigt vore väl annars. Prova att göra en kycklingwok med kinesisk soja och allehanda grönsaker som ger färg och tuggmotstånd i rätten. Servera det hela med ris eller nudlar.


Du behöver: 1 stor kastrull 1 wokpanna eller panna med hög kant. Börja med woksåsen. Koka vattnet med hönsbuljongtärningen tills den smält. Smaksätt/färgsätt med sojan. Rör ut maizenamjölet i li...

35 min
6
7

Stek upp finhackad lök, champinjonerna och nötfärsen i teflonpanna. Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/s...

4
6

Skiva champinjonerna, strimla fläskytterfilén och hacka purjolöken. Stek fläskytterfilé, champinjoner och purjolök. Häll i bambuskott och spad, låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, korian...

1 h
3-4
7

Skala och hacka lökarna.Skär paprikan i bitar.Bryn färsen i oljan i en stor gryta och blanda ner lök, Paprika,Pressad vitlök,Chili,Paprika,Svartpeppar,Salt och soja.Låt steka en stund.Tillsätt tomater...

4
6

Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds. Skala och skär morötter och äpple...

6-8
5

Putsa och skiva köttet. Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet. Späd med vatten och fond och koka upp. Sjud i 5 minuter. Tvätta en apelsin noga. Strimla det gula skalet och pressa u...

4
5

Blanda ihop alla ingredienser förutom köttet. Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar. Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, lå...

4-8
5

Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar. Stek purjolök, smålök och vitlök uta...

45 min
4
5

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad. Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 timme tills...

4
4

Strimla köttet. Skala och skiva löken. Vispa ihop grädde, sambal oelek och soja i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i smör i en stekpanna. Lägg ner det i såsen. Låt koka upp några...

8
4

Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskave...

4
4

Obs tänk på att olika personer gillar olika mycket krydda, Kryddorna i receptet är ungefärliga mått då vi inte själva mätte hur mycket krydda vi hade. Krydda som du tror passar dig. Tag fram en 5...

1 h 15 min
2
4

1. Blanda soja och kryddor. 2. Pensla fläskfilén runtom med blandningen och bryn den runt om på hög värme. 3. Sänk värmen och låt filén steka klar. Det tar mellan 20 och 30 minuter och innertemp...

50 min
4
4

Skär köttet i tunna strimlor. Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i grytan. Låt köttet...

4
4

Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar. Bryn lök och champinjoner och lägg det i en gryta. Stek kycklingbitarna och lägg i grytan. Blanda grädde, kycklingfond,...

45 min
4-5
3

Smula jästen i en bunke och värm mjölk och margarin till 37°. Blanda ut en del av vätskan med jästen så att den löses upp. Tillsätt sedan salt och resten av vätskan. Häll i lite mjöl i taget och bland...

10-12
3

Krydda filéerna med salt och peppar. Bryn dem runt om i en stekpanna, tag upp filéerna från stekpannan. Skala lök och morot och dela dem i bitar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med tomatp...

4
3

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4...

3

Skär köttet i bitar. Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Rör i kalvfond, v...

1 h 30 min
4
3

Börja med svampkrämen. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka svampen smått. Fräs de båda löksorterna och svampen i matfettet i en kastrull tills all vätska kokat in. Låt kallna. Visp...

8
3

Marinad Riv skalet från en av apelsinerna Pressa sedan saften ur båda och blanda det med soja, hackad lök, ingefära, sambal oelek och vinäger Skär köttet i bitar eller strimlor Låt dra i kylen i s...

50 min
4
3

Tillagning: Bryn filéerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form. Blanda samman alla ingredienserna till såsen, utom ost, i en kastrull. Koka upp såsen och l...

4
3

Marinera köttet i sojan. Stek köttet i matoljan, ta upp köttet. Stek grönsakerna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör om. Gör en sås av soja, potatismjöl och lite vatten. Servara med ris....

6
3

Bryn filéerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form. Blanda samman alla ingredienserna till såsen, utom ost, i en kastrull. Koka upp såsen och låt koka i 2 m...

4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.