Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska lyckokakor

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag har hittat detta recept på bröllopstorget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd elvisp för att blanda ingredienserna. Blanda i den ordning som de står i innehållsförteckningen, en ingrediens åt gången, vispa noga.
  2. Olja in en plättlagg och ställ den i ugnen(dock ej om du har plast handtag eller annat material som ej tål värme).
  3. Värm ugnen till 160 grader. När ugnen är varm tar du ut den och lägger 1 msk smet i varje plätthål. In med laggen och grädda cirka 10 minuter. Kakorna ska bli lätt gyllenbruna.
  4. Lyft ur en kaka åt gången. Lägg en lapp med visdomsord på mitten. Lappen bör vara 10*80 mm, vik den på mitten. Vik kakan på mitten, kläm ihop kanterna. Böj sedan hela kakan över kanten på en bordsskiva. Ställ i en tom äggkartong för att svalna.
  5. Förvara gärna lyckokakorna äggkartongen om du ska transportera dem, eftersom de är lite spröda. Förvara torrt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.