- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag har hittat detta recept på bröllopstorget.
Instruktioner
- Använd elvisp för att blanda ingredienserna. Blanda i den ordning som de står i innehållsförteckningen, en ingrediens åt gången, vispa noga.
- Olja in en plättlagg och ställ den i ugnen(dock ej om du har plast handtag eller annat material som ej tål värme).
- Värm ugnen till 160 grader. När ugnen är varm tar du ut den och lägger 1 msk smet i varje plätthål. In med laggen och grädda cirka 10 minuter. Kakorna ska bli lätt gyllenbruna.
- Lyft ur en kaka åt gången. Lägg en lapp med visdomsord på mitten. Lappen bör vara 10*80 mm, vik den på mitten.
Vik kakan på mitten, kläm ihop kanterna. Böj sedan hela kakan över kanten på en bordsskiva. Ställ i en tom äggkartong för att svalna.
- Förvara gärna lyckokakorna äggkartongen om du ska transportera dem, eftersom de är lite spröda.
Förvara torrt och svalt.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar