Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska nudlar med färs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De tunnaste nudlarna, änglahår eller vermiceller, passar extra bra till den här rätten. Smaka av och bestäm själv hur mycket soja du vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på vattnet i kastrullen på spisen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme. Tillsätt lök, chilisås, pepparrot, vatten, soja, vinäger, svartpeppar, salt och vitlök. Rör om och sjud utan lock i ca 8 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala sedan gurkan och tärna den i 1/2 cm stora tärningar.
  5. Skölj purjolöken och skär även den i 1/2 cm stora bitar.
  6. Lägg nudlarna i en skål och häll över fläsksåsen. Strö över gurk- och purjolöksbitarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.