De tunnaste nudlarna, änglahår eller vermiceller, passar extra bra till den här rätten. Smaka av och bestäm själv hur mycket soja du vill ha.
Instruktioner
- Sätt på vattnet i kastrullen på spisen.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme.
Tillsätt lök, chilisås, pepparrot, vatten, soja, vinäger, svartpeppar, salt och vitlök. Rör om och sjud utan lock i ca 8 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala sedan gurkan och tärna den i 1/2 cm stora tärningar.
- Skölj purjolöken och skär även den i 1/2 cm stora bitar.
- Lägg nudlarna i en skål och häll över fläsksåsen.
Strö över gurk- och purjolöksbitarna och servera.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar