Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska nyårskakor – lyckokakor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kinesiska lyckokakor - Söta och spröda med spännande läsning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skriv 30 riktigt små papperslappar med lyckönskningar.
  2. Sätt ugnen på 175 º. Ta fram två bakplåtspapper. Rita tre cirklar med 8 cm diameter på varje bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till skum. Blanda ner smör. Sikta ner florsocker och mjöl. Låt svälla ca 15 minuter.
  4. Grädda endast tre kakor åt gången - bred ut 1 ½ tsk smet i varje cirkel på bakplåtspappret. Grädda ca 5 minuter eller tills kanterna blivit lätt bruna.
  5. Ta kakorna ur ugnen och lossa dem genast med en stekspade.
  6. Lägg en lyckönskningslapp på varje kaka och vik ihop till en halvcirkel. Vik dem sedan ytterligare en gång över kanten på ett glas. Gör detta så snabbt du kan och gärna ännu snabbare. Man har bara sekunder på sig innan kakan stelnar. Låt svalna på ett galler.
  7. Gör iordning nästa tre kakor på det andra bakplåtspappret och fortsätt grädda. Observera! Man kan inte grädda fler kakor åt gången – annars hinner man inte vika ihop dem innan de stelnat.
  8. Tips! Baka kakorna till någons födelsedagskalas.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mbygdemo 17 mars 2008

    asså.. är det här så svårt att baka som det låter? gör ett jobb om kina. och hade tänkt baka såna hära, men det verkar vara så svårt, vågar man?

  • destina 8 augusti 2008

    Jag bakade lyckokakor, de blev goda, men formerna på de blev jätte dåliga, så ja gjorde hela till en enda kaka, d funkade oxå =P

  • j.prins_98@hotmail.com 15 september 2008

    aså det verkar ju svårt och ta lång tid men är det det

  • Lordmadde 7 oktober 2008

    Jag bakade dem och de blev jättedåliga!!! Lapparna blev alldelles flottiga! men vi använde vanligt margarin, så ett tips från mig: ANVÄND ABSOLUT INTE VANLIGT MARGARIN!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • rallekralle 24 april 2012

    jag hittade på något här: man kan göra dem i mickrovågsugn!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.