Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska vårrullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Vårrullar har ätits i över 5000 år i Kina och främst då på våren, som namnet antyder. I Kina äter man helst vårrullen färsk och inte friterad, som brukar vara fallet på kinarestauranger utanför Kina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla lök och vitkål i fina strimlor. Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna. Tillsätt vitkål, kryddor, socker och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.
  2. Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.
  3. Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna. Hetta upp frityrolja i en kastrull. Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ulrika91 7 januari 2010

    Jättebra recept, god fyllning och krispiga vårrullar, tack vare vetemjöl-vatten blandningen. Du kunde dock varit lite tydligare med hur många det blir, samt hur mycket vatten och vetemjöl man ska blanda. 1 dl vatten som det står i ingredienserna använder man ju i början.

  • bettan1262 14 september 2010

    hur mycket vatten ska man ha till penslingen?Låter gott så det här vill jag gärna prova

  • Miltons7a 16 juni 2011

    mycket goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.