Överraska dina gäster med smaker från Fjärran Östern. Dessa räkfyllda knyten är ugnsstekta istället för friterade.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda soja, majsena, vitlökspulver och 1 msk vatten i en liten skål och ställ åt sidan.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och tillsätt champinjoner, morötter och salladslök. Fräs 2 minuter under omrörning. Tillsätt räkorna och sojasåsen. Låt sjuda cirka 1 minut under omrörning, tills såsen tjocknar. Ta av från värmen.
- Lägg 1 tsk av räkblandningen mitt på varje wontonark. Pensla kanterna med äggvita. Vik ihop arken till små trianglar och pressa ihop så att kanterna fäster.
- Pensla de två nedersta hörnen på varje triangel med äggvita. Vik hörnen över fyllningen så att de överlappar varandra något och tryck försiktigt ihop så att de fäster ordentligt.
- För över wontonknytena på den bakpappersklädda plåten. Ugnsbaka cirka 15 minuter, tills knytena är krispiga och gyllene. Servera varma.
Publicerat den
18 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar