Skär köttet i smala strimlor. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken och bleksellerin. Låt spadet rinna av böngroddarna. Skär ingefäran i tunna strimlor.
Bryn köttet i margarinet i en stekpanna. Späd ev. med lite vatten och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 10 min.
Tillsätt purjo, blekselleri, böngroddar och ingefära. Låt det koka ett par minuter.
Gör under tiden såsen: koka upp soja, socker och vinäger i en kastrull. Smaksätt med salt
Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner blandningen i kastrullen och låt koka upp, men inte mer! Häll såsen över kött och grönsaker och låt alltsammans bli ordentligt varmt. Servera med kokt ris.
Rätt kinasmak. Lätt och snabb att laga. Hade inte groddar och ingefära. Nästa gång tar jag i strimlad/slantar morötter.