Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kirskålpaj med chevreost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Medan vi väntar på att kirskålen ska titta upp byter vi ut den mot färsk spenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kallt i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 175°C.
  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel i botten. Grädda pajskalet i 5-10 minuter.
  4. Skölj kirskålen, skär bort stjälkarna ifall du fick med dem och förväll i kokande vatten 1 minut, (spenat behöver inte förvällas). Fräs den sedan i lite smör med salt och peppar.
  5. Blanda ägg och mjölk och rör ner den avrunna kirskålen. Smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över chevren.
  6. Grädda pajen cirka 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.