Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kirskålspaj

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lite värme och mycket regn och trädgården är invaderad av maskrosor och kirskål. Det är fortfarande risk för nattfrost så förutom lite potatis och lök har jag inte satt eller sått något. När ska man våga? Ogräset, det växer och tål frostnätterna. Jag blev så ivrig att bli av med maskrosorna att jag glömde spara några späda blad till sallad. Det gör säkert ingenting, de kommer ju tillbaka. Men kirskål har jag sparat och här kommer ett mycket bra recept på en paj. Gjord på svenskt ogräs med några slovakiska och grekiska inslag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Kör allt i matberedare i några sekunder tills degen ser ut som stora smulor, tillsätt vatten och kör tills degen har format sig till en boll. Klä pajformen och ställ i kylskåpet i en timme för att vila. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 minuter.
  2. Fyllning: Förväll kirskålen. Hacka lök och stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök. Lägg i kirskålen och sen allt i det förgräddade pajskalet. Tillsätt små tärningar av fetaost och halvor av urkärnade oliver (använd bara kalamataoliver med kärnor i, de urkärnade är färgade och smakar ingenting!) Häll över äggblandningen med kryddor. Grädda i 200 grader i 30-35 minuter.
  3. Du kan självklart byta ut kirskål mot mangold eller spenat.

Kommentarer (2)

  • becciz2 30 maj 2011

    ett recept värt att prova då jag har fullt av kirskål i trädgården..men hur smakar kirskål?

  • dag6 13 maj 2013

    Nu har vi gjort ogräs pajen.Vi smaksatte äggstanningen med lite salt och kryddorna . Den var mycket god, kommer att göra den flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.