Så enkelt att göra god marmelad alldeles själv :)
Även gott som tårtfyllning.
Instruktioner
- Dela kiwifrukterna och gröp ur dem, dela bitarna om de är stora.
- Borsta citronen i varmt vatten.
Skala av skalet på halva citronen, skär det i väldigt smala strimmlor.
Pressa citronen slå det i en kastrull ihop med kiwibitarna.
- Koka i ca 5 minuter tills kiwin är mjuk.
- Tillsätt socker och rör ordentligt tills det löst sig.
Tillsätt citronstrimmlorna, koka kraftigt utan lock i ca 10 minuter.
- Ta av grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.
- Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten, sätt på locket omedelbart.
Förvara det svalt.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod marmelad till ostbrickan! Tack