Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiwi marmelad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Så enkelt att göra god marmelad alldeles själv :) Även gott som tårtfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kiwifrukterna och gröp ur dem, dela bitarna om de är stora.
  2. Borsta citronen i varmt vatten. Skala av skalet på halva citronen, skär det i väldigt smala strimmlor. Pressa citronen slå det i en kastrull ihop med kiwibitarna.
  3. Koka i ca 5 minuter tills kiwin är mjuk.
  4. Tillsätt socker och rör ordentligt tills det löst sig. Tillsätt citronstrimmlorna, koka kraftigt utan lock i ca 10 minuter.
  5. Ta av grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.
  6. Ös upp i rena varma glasburkar, ända upp till kanten, sätt på locket omedelbart. Förvara det svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Carina66 24 augusti 2012

    Supergod marmelad till ostbrickan! Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.