Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiwi med chokladmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig mousse av choklad på en bädd av kiwi. Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kiwi i fina halvmåneformade skivor.
  2. Blanda grädde, kakao och florsocker.
  3. Chokladmousse. Smält chokladen i vattenbad: Lägg den i en skål i en kastrull med sjudande vatten i bottnen. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
  4. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig.
  5. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan moussen ska serveras.
  6. Lägg upp kiwi på fat och klicka på chokladmoussen.
  7. Pudra över florsocker och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gerdros 21 december 2009

    Hej! Jag tänkte testa ditt recept på nyårsafton. Jag har en fråga angående blandningen med grädde, kakao och florsocker: vad ska jag göra med den? I receptet står det att det ska blandas ihop, men jag kan inte hitta vad jag ska använda den till. Med vänlig hälsning Gerd Rosenlöf från Boxholm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.