Exotisk och välsmakande kaka med uppfriskande och härlig kiwismak. En klar favorit bland barnbarnen.
Instruktioner
- Baka i smord form som rymmer cirka två liter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ihop en kiwi med vatten och blanda därefter ner det i smeten. Blanda samman vetemjölet med bakpulvret. Sikta ner det i smeten. Rör om noga med elvisp.
Häll ner smeten i formen.
Grädda.
- Medan kakan är i ugnen. Mosa två kiwi noga i en skål med sockret. Rör ihop kiwina med grädde. Visa noga tills grädden har blivit fast.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. När kakan är sval, bred på toppningen.
- Servera med dela kiwiklyftor och jordgubbar .
Publicerat den
25 februari 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Du har missat att skriva upp vattnet och hur mycket det ska vara.
Hej Du har missat hur länge den ska vara i ungnen och vilken temperaturdet ska vara, + hur mycket vatten det ska vara