Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiwikaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Exotisk och välsmakande kaka med uppfriskande och härlig kiwismak. En klar favorit bland barnbarnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baka i smord form som rymmer cirka två liter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ihop en kiwi med vatten och blanda därefter ner det i smeten. Blanda samman vetemjölet med bakpulvret. Sikta ner det i smeten. Rör om noga med elvisp. Häll ner smeten i formen. Grädda.
  3. Medan kakan är i ugnen. Mosa två kiwi noga i en skål med sockret. Rör ihop kiwina med grädde. Visa noga tills grädden har blivit fast.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. När kakan är sval, bred på toppningen.
  5. Servera med dela kiwiklyftor och jordgubbar .

Kommentarer (2)

  • heartfriend 26 februari 2010

    Hej Du har missat att skriva upp vattnet och hur mycket det ska vara.

  • deserie 21 augusti 2011

    Hej Du har missat hur länge den ska vara i ungnen och vilken temperaturdet ska vara, + hur mycket vatten det ska vara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.