Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kiwipaj pistasch

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kiwifruktens både söta och friska smak är det inte många som kan motstå. I synnerhet inte när den som här återfinns under ett moln av ljuvlig maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt samman socker, mjöl, havregryn och matfett till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, gärna med veckad kant.
  2. Gör fyllningen: Koka marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Kyl den snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
  3. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Låt pajskalet svalna. Öka ugnsvärmen till 250 grader.
  4. Vispa grädden tjock. Rör ner den i vaniljkrämen. Skala kiwifrukterna och skär dem i skivor.
  5. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget. Fortsätt vispa tills marängen är styv och blank.
  6. Fyll pajskalet med vaniljkräm. Täck med kiwiskivor. Lägg dem tätt, gärna lite omlott.
  7. Bred marängen som ett berg på mitten av pajen. Lämna ca 2 cm av kanten fri, så att man ser kiwin.
  8. Hacka pistaschmandeln grovt. Garnera pajen med hacket. Grädda kiwipajen mitt i ugnen, 2-3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.