Kiwifruktens både söta och friska smak är det inte många som kan motstå. I synnerhet inte när den som här återfinns under ett moln av ljuvlig maräng.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt samman socker, mjöl, havregryn och matfett till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, gärna med veckad kant.
- Gör fyllningen: Koka marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Kyl den snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
- Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Låt pajskalet svalna. Öka ugnsvärmen till 250 grader.
- Vispa grädden tjock. Rör ner den i vaniljkrämen. Skala kiwifrukterna och skär dem i skivor.
- Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget. Fortsätt vispa tills marängen är styv och blank.
- Fyll pajskalet med vaniljkräm. Täck med kiwiskivor. Lägg dem tätt, gärna lite omlott.
- Bred marängen som ett berg på mitten av pajen. Lämna ca 2 cm av kanten fri, så att man ser kiwin.
- Hacka pistaschmandeln grovt. Garnera pajen med hacket. Grädda kiwipajen mitt i ugnen, 2-3 minuter.
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar