Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladd-Kaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag gillar snabba och enkla recept . Den här är också bland mina favoriter. Du slipper dra fram en massa bunkar, vispar m.m Ta bara fram en kastrull + slickepottslev (Vips så har man rört ihop något smaskens)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 18- 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt. .
  2. Garnering: florsocker Serverings förlag vispad grädde, glass eller frukt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.