Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig äppel- och chokladkaka

 
Skriv ut

Kombinationen choklad och äpple är en riktig vinnare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 150 grader och smöra en fyrkantig form med ca 20 cm långa kanter.
  2. Lägg de första åtta ingredienserna i en matberedare med knivar och kör till en slät blandning där alla ingredienser är väl fördelade. Skeda över smeten i den förberedda formen och grädda i en timme. Ta ut formen ugnen och låt svalna i 5 minuter. Lägg upp kakan på ett ugnsgaller och låt svalna helt.
  3. Smält samman de sista fyra ingredienserna i en skål över vattenbad under konstant omrörning, tillsätt lite extra mjölk om blandningen blir för hård. Bred glasyren över kakan, när den stelnat är den klar att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.