Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladtårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod chokladtårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en 2-liters form med löstagbar botten (jag brukar klämma fast ett smörgåspapper i botten på formen det går lättare att lyfta över kakan). Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
  3. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner mjölet försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i ca 12-15 min (jag brukar ta ca 12 minuter) kakan stelnar efteråt ju kladdigare desto godare tycker jag.
  4. Servera med vaniljglass eller vispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Chrisa 14 augusti 2009

    Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.

  • Chrisa 14 augusti 2009

    Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.