Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladtårta med hallon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En läcker kladdkaka med choklad och säsongens bär. Enkel att göra och underbar att njuta av en skön sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant 28 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt.
  4. Dela kakan på mitten så att du får två- en botten och ett lock. Smeta ut hallonsylt på botten och lägg sedan locket ovanpå. Vispa grädde och bred ut på toppen av kakan. Toppa med alla färska hallon och pudra över florsocker. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.