En läcker kladdkaka med choklad och säsongens bär. Enkel att göra och underbar att njuta av en skön sommardag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant 28 cm i diameter.
- Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen ca 35 minuter.
Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig.
Låt kakan kallna helt.
- Dela kakan på mitten så att du får två- en botten och ett lock.
Smeta ut hallonsylt på botten och lägg sedan locket ovanpå.
Vispa grädde och bred ut på toppen av kakan.
Toppa med alla färska hallon och pudra över florsocker.
Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
21 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar