Enklaste favorittårtan vars botten består av en omarbetad kladdkaka. Går alldeles utmärkt att förbereda och frysa in och sedan ta upp en dryg timma innan servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
- Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
- Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallrena från pappret.
- Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod och fräsch i smaken.