Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig citronkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Snabbfixad rör-ihop-kaka. En syrlig dröm med touch av lakrits.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarin . Rör ihop ägg och socker. Tillsätt margarin, vaniljsocker, mjöl, skal och saft av citron. Rör till en slät smet. Häll i en bakplåtspappersklädd form. Rör lemon curden luftig med en gaffel. Klicka den som en sträng i mitten på kakan. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska kännas lite tung och gungig i mitten. Ta ut den och låt svalna. Lyft över den på ett fat och ringla över lakritssås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lolan 22 november 2008

    Hej Amber.. Låter som en kaka helt i min smak. Den skall jag baka snart. Men hur menar du med "Rör ner lemon curden luftigt med en gaffel. Klicka som en sträng i mitten på kakan" ??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.