Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig hallon-chokladkaka med chokladglasyr

 
Skriv ut

Supergod och enkel tårta som går att göra vegansk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Chokladkakan: Blanda ägg och socker, lägg hallonen åt sidan och blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Rör sedan försiktigt ned hallonen i smeten. Ta en valfri form, helst med avtagbara kanter då det underlättar att sedan få ur kakan ur formen så hel som möjligt, och smöra/olja in den ordentligt och häll sedan i smeten. In i ugnen med den! När kakan stått inne 15-20 minuter, öppna ugnsluckan halvvägs och dra ut kakan en bit så den får stå där och vila några få minuter. Låt kakan sedan stå kallt och bli helt genomkall innan du tar ut den ur formen då den är väldigt lös av sig. Jag ställde min i frysen ca 30-40 minuter. Då var kakan klar!
  3. Glasyren: Blanda - med elvisp! - kakao och florsockret. Smula sedan ned ditt smör och vispa på svag hastighet tills smöret har smulat sönder sig ganska smått och utspritt. Häll sedan ner 1 msk av mjölken/växtbaserade drycken och vispa på hög hastighet. Häll sedan ned den sista matskeden och vispa ihop tills glasyren blir fluffig! Brukar ta ca 4-6 minuter.
  4. Ja! Då var det bara att dekorera som man vill, jag hackade lite choklad över min. Berätta gärna om ni hittar på något mer spännande!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.