Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig kokoskaka med chokladslinga

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Till fest eller till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med kokos, ca 1½ liter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ut med elvisp.
  3. Smält matfettet, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet.
  4. När smeten är jämn häll den i formen men spar ca 1.5 dl som du tillsätter kakaon i, häll i choklad smeten och rör runt med en gaffel ställ sedan i in den i ugnen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter, kakan ska bli kladdig.
  6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen. (Kakan går att frysa.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.