Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig pepparkakstårta

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här kakan fick jag tips om på radion och den har jag gjort flera gånger i jul. För den som har några kalas kvar kan detta vara en god och enkel lösning på kakan till kaffet/efterrätt. Den har gått åt som smör och alla gäster vill ha receptet, så då får ni det också. Jag tog bara 2 dl socker andra gången, då jag tyckte den var väl söt med 3 dl. Har du inte färdig påse pepparkaskrydda hemma kan du blanda till mitt andra alternativ. 1 msk kyddor är ungefär 6 g. Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten ca 2 liter. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Det går bra att använda både farinsocker, råsocker och vitt socker efter tillgång och smak. Rör ner smör, kryddor och mjöl.
  3. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen. Kakan ska vara lös i mitten. Låt den kallna före servering. Kan serveras med eller utan grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.