Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig tryffeltårta med apelsin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En underbart god, mäktig tårta som inte behöver stå i ugnen. Den kan förberedas i god tid och får alltid gästerna på fall, och är därför den perfekta bjudningstårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie så pass stor att den täcker botten på en form som är ca 22 cm i diameter och har löstagbar kant. Tryck ut mandelmassan i botten av formen.
  2. Mät upp smör och grädde i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen. Tillsätt grovt hackad choklad och mixa fyllningen slät med en stavmixer. Mixa även ner skal och saft från apelsinen.
  3. Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  4. Skär med en kniv längst insidan av formens kant för att lossa den. Dekorera eventuellt med pudrad kakao och ätliga blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.