- Serverar: 24 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jo, ja ... gjorde dem alldeles nyss, vet inte riktigt hur mycket mjöl jag tog!
Instruktioner
- Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.
- Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.
- Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.
- Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super lätt kaka och baka och riktig riktigt god! Den kommer jag baka flera ggr!
Hejsan!, vet du vilken värme jag ska sätta den på? Nedervärmen eller Övervärmen?. Kanske båda men när jag har gjort det så har den blivit ganska hård och torr. Tack i förhand :).
Stor besvikelse. Trodde kakan skulle bli saftig och kladdig men det visade sig att den bara blev torr och kompakt. FÖRSTÅR INTE HUR MAN KAN KALLA DET HÄR EN KLADDIG BROWNIE, EFTERSOM DET VAR RENA MOTSATSEN. Hälsningar Arg hemmafru
Dessa blev alldeles fantastiska! Jättekladdiga, och jag gjorde precis som i receptet! Tack!