Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga chokladmuffins med romerska bågar

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Dessa goda muffins är lite annorlunda med romerska bågar i smeten och lite vuxnare i smaken, dessutom innehåller de inget gluten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Bryt chokladen och smält chokladsorterna och smöret i en kastrull. Smält försiktigt under konstant omrörning. Rör ner kakao och låt blandningen svalna.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym. Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott.
  3. Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll till ca 3/4. Grädda i ugnen ca 10 min. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.